Ugrás a tartalomra

Lakossági vízkezelés

  • Lakossági vízkezelés
Lakossági megoldások

Vízlágyító berendezések

A vízlágyítás talán az egyik legelterjedtebb vízkezelési és víztisztítási mód Magyarországon. Erre azért van olyan gyakran szükség, mert vizeink többsége felszín alatti, és az itt a kőzeteken átszivárgó vízbe, sok kálcium és magnézium oldódik be, ami vízkeménységet okoz. Az oldott fémsók kiválnak a vízből és megindul a vízkőképződés a csőrendszerekben, háztartási gépek, berendezések belsejében. Ennek következtében élettartamuk csökken, hatásuk romlik. Vízlágyítási feladatokra különböző típusú vízlágyító berendezések léteznek, amelyek a víz keménységét okozó kalcium és magnézium ionokat eltávolítják, pontosabban lecserélik vízkeménységet nem okozó nátrium ionokra. A kisebb háztartási vízlágyító berendezések és az ipari vízlágyító berendezések nem sokban, általában csak méretükben különböznek egymástól.

Átirányítjuk webshopunkba.

Írjon nekünk, kérdesére rövid időn belül válaszolunk.

Lakossági megoldások

Fordított ozmózis elvű víztisztítás

A fordított ozmózis folyamat a vízmolekulák és a vízben jelen levő más oldott anyagok részecskéinek szétválasztását jelenti egy féligáteresztő membrán segítségével. Ez a minden élő sejtben lezajló természetes ozmózis folyamat megfordítását jelenti. A membrán kiszűri a vízben jelen levő szerves és szervetlen szennyeződések 96-99%-át, a nehézfémeket és radioaktív elemeket 0,0001 mikron méretig.

Az ozmózis víztisztító rövid működési leírása
A vízmű által szolgáltatott víz adja az alapot, a nyersvizet a víztisztító berendezés számára. Első ütemben három előszűrő (két mechanika és egy aktívszén) betéten keresztül áramlik a nyersvíz. Itt történik meg előtisztítás az 5mikronnál nagyobb szennyeződések és a klór, illetve a klórozás melléktermékei kiszűrésre kerülnek. Az előtisztított víz kerül rá a berendezés lelkére a fordított ozmózis membránra. A membrán spirált úgy gyártják, hogy egy vagy több membránréteget egy perforált központi csőre tekernek. A víz áthalad a rétegeken és spirálisan a középen levő csőben gyűlik össze. Végül a csőben összegyűlt víz egy tárolótartályba kerül. A tisztított víz csaptelep megnyitásával pedig a gumimembrán kinyomja a tartályból a desztillált minőségű vizet, mely újabb két patronokon áthaladva végül a csaptelepen keresztül jut el a fogyasztóhoz.

Átirányítjuk webshopunkba.

Írjon nekünk, kérdesére rövid időn belül válaszolunk.

Lakossági megoldások

UV csírátlanítók

A baktériumok és vírusok minden, környezetünkben előforduló vízben megtalálhatóak. Számuknak az ivóvízben a szabványban meghatározott érték alatt kell lenniük, az esetleges fertőzések elkerülésére. Az UV fény ezen mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését akadályozza meg, ezzel megszünteti a jelenlétüket a vízben. Bizonyos esetekben kiemelten fontos a víz bakteriális tisztasága: például kisgyermekes családoknál, kórházakban, orvosi-, fogászati rendelőkben, vendéglátó egységekben. Köztudott, hogy a napból jövő ultraibolya sugárzás elpusztítja a mikroorganizmusokat, a berendezés ezt az elvet használja fel a vízben lévő mikroorganizmusok eltávolítására.
Ez a módszer a napjainkban alkalmazott módszerek közül a leggazdaságosabbnak és környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbbnek számít. A kezelendő víz ilyenkor ultraibolya (UV) fényt sugárzó lámpacsövek mellett áramlik el, s az intenzív sugárzás végzi el a víz fertőtlenítését. Az általánosan elterjedt vegyszeres fertőtlenítéssel szemben az UV csírátlanítás nem hagy maga után kellemetlen utóízt, nem kell trihalometán képződéstől sem tartanunk.

Átirányítjuk webshopunkba.

Írjon nekünk, kérdesére rövid időn belül válaszolunk.

Lakossági megoldások

Vízszűrők

A víz természetben állandóan körforgásban van. A lágy esővíz átszivárog a földön, a köveken, természetes és mesterséges anyagokkal kerül kapcsolatba. Ez alatt a kölcsönhatás alatt különféle oldott és lebegő anyag, szervetlen vagy szerves vegyület kerülhet bele. Ezek a szennyeződések károsodást okozhatnak a felhasználás során, ezért el kell távolítani őket.

A vízszűrők olyan berendezések, amelyeknek az adott rétegvastagságú szűrőanyaga a rajta keresztüláramló víz szennyezőanyag - tartalmát eltávolítja. A szűrők általában 0,1 - 1 µm-nél nem kisebb szemcseméretű anyagokat lehet kiszűrni.

A vízszűrő jellegét és típusát az alapján választjuk ki, hogy milyen a bejövő vagy használt víz lebegőanyag tartalma, és hogy mit szeretnénk a vízszűrővel elérni. Továbbá a vízszűrőket még az különbözteti meg egymástól, hogy mekkora az adott vízszűrő résmérete, vagy szűrési hatékonysága, amit általában mikronban mérünk. Az a vízszűrő vagy szűrő berendezés, ami jobb vízminőséget állít elő mint 1 mikron, azt már ultaszűrésnek, vagy nanoszűrésnek nevezzük. Ide tartozik még a homokszűrés, melyet hidrociklon-os megoldással szűrünk.

Átirányítjuk webshopunkba.

Írjon nekünk, kérdesére rövid időn belül válaszolunk.

Munkánk folyamata

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus lorem ipsum dolor.

Igényfelmérés
Ajánlat
Beszerelés, beüzemelés
Karbantartás
BLOG

Blog bejegyzéseinkből

Lépjen kapcsolatba velünk

Írjon nekünk, kérdesére rövid időn belül válaszolunk.

Képviselt gyártók

About

Az Agrovíz Kezelési Kft-t Püspök Miklós és Mészáros Gábor alapította 2015 augusztusában. Csak a jó víz. Minden körülmények között.